Politia din Koln a folosit sambata tunuri de apa pentru a dispersa un protest antiimigratie al extremei-drepte, in urma agresiunilor sexuale comise de Revelion, dupa ce au avut loc confruntari cu participantii la o contramanifestatie si fortele de ordine au fost vizate de sticle si petarde.

Protest Pegida in KolnFoto: Captura YouTube

Deutsche Welle precizeaza ca tunurile de apa au fost folosite dupa izbucnirea confruntarilor intre protestatarii de extrema-dreapta si contramanifestanti, citeaza Mediafax.

Potrivit agentiei DPA, politia din Koln a inceput sa disperseze mitingul extremei-drepte dupa ce sticle si petarde au fost aruncate spre oficiali.

Protestul a fost organizat de miscarea islamofoba Pegida si de o grupare extremista locala, in urma agresiunilor sexuale care au vizat sute de femei in noaptea de Revelion, care ar fi fost comise de barbati ce pareau sa fie imigranti nord-africani sau arabi.

Un jurnalist a fost ranit in timpul confruntarilor de sambata, potrivit unei purtatoare de cuvant a politiei. Martorii au declarat ca mai multe persoane au fost ranite, unele prezentand inclusiv taieturi pe fata.

Oficialii au precizat ca aproximativ o jumatate dintre cele 1.700 de persoane care au participat la mitingul Pegida au fost implicate in violente.

Aproximativ 1.300 de contramanifestanti s-au strans de asemenea langa principala gara din oras, a adaugat politia, care a mobilizat 1.700 de agenti in Koln cu ocazia protestelor de sambata.

Gara este locul unde au avut loc agresiunile sexuale si furturile din noaptea de Revelion, care au infuriat opinia publica si au alimentat dezbaterile pe tema imigratiei.

Pegida sustine ca 3.000 de simpatizanti ai sai au participat la mitingul comun cu miscarea extremista Pro Koln. Unii manifestanti au afisat pancarte in care cereau demisia cancelarului german Angela Merkel.

Potrivit politiei, pana in prezent 379 de persoane au depus plangeri cu privire la agresiuni suferite in noaptea de Revelion. Dintre cei 32 de suspecti identificati, 22 sunt solicitanti de azil.