Un barbat care a impuscat joi noaptea un politist din Statele Unite le-a spus anchetatorilor ca a actionat in numele islamului, fiind inspirat de gruparea terorista Stat Islamic, a anuntat politia americana, relateaza BBC News Online, preluat de Mediafax.

Politist din SUA, atacat de un suporter al Statului IslamicFoto: Captura YouTube

Edward Archer, folosind o arma de politie care a fost furata in 2013, a tras 11 focuri spre ofiterul de politie Jesse Hartnett, care statea in masina de serviciu in Philadelphia. Politistul a fost ranit grav si urma sa fie supus unei interventii chirurgicale.

Desi era ranit, Hartnett a coborat din masina si a deschis focul asupra atacatorului, care a fost atins de trei gloante.

Archer a fost arestat dupa cateva minute si ulterior a marturisit politiei ca a actionat in numele islamului. "El a marturisit ca a comis acest act las in numele islamului", deoarece considera ca "politia apara legi contrare islamului", a declarat comisarul de politie Richard Ross.

Agresorul in varsta de 30 de ani, originar din Yeadon, Pennsylvania, a mai spus politiei ca a jurat credinta gruparii islamiste Stat Islamic.

Ross a precizat insa ca nu exista dovezi conform carora acesta ar fi actionat impreuna cu altcineva.

Potrivit datelor tribunalului din Philadelphia, Archer a fost condamnat pentru agresiune in martie si urma sa inceapa ispasirea pedepsei. El a fost condamnat de asemenea pentru falsificare de documente.

Mama lui Archer, Valerie Holliday, a declarat ca acesta este bolnav mental si a suferit mai multe rani la cap, potrivit publicatiei Philadelphia Inquirer. "S-a purtat cam ciudat in ultima vreme. Vorbea singur, radea si mormaia", a povestit ea.

"Auzea voci. L-am rugat sa ceara ajutor medical", a mai spus femeia, adaugand ca fiul sau a fost un musulman devotat mult timp.