Politia efectueaza cercetari asupra a 31 de suspecti, dintre care 18 sunt solicitanti de azil, pentru violentele si furturile care au avut loc in noaptea de Anul Nou in Koln, a anuntat vineri un purtator de cuvant al ministerului federal de Interne, citat de AFP.

Acesta a vorbit, intr-o conferinta de presa sustinuta la Berlin, despre "31 de suspecti, ale caror nume sunt in prezent identificate, dintre care 18 au statutul de solicitanti de azil", si care sunt suspectati de furt si de violente fizice.

Purtatorul de cuvant,Tobias Plate, nu a vorbit despre suspecti pentru agresiuni sexuale si nici despre retineri, la acest stadiu.

Este vorba de 9 algerieni, 8 marocani, 4 sirieni, 5 iranieni, un irakian si un sarb, a adaugat acesta.

Politia locala din Koln a precizat ca au fost depuse pana in prezent 120 de plangeri pentru agresiuni sexuale.

Televiziunea publica din Koln, WDR, afirma vineri ca doua persoane au fost arestate.

Potrivit sursei citate, politistii au descoperit pe telefoanele mobile ale celor doi barbati imagini video din seara de Revelion in care erau filmate agresiuni ale unor femei si o hartie cu traducerea in germana a unor termeni sexuali din araba.

Violentele din Koln, comise, potrivit martorilor, de barbati cu aparenta nord-africana sau araba, au socat profund Germania si au creat si mai multa presiune asupra cancelarului Angela Merkel in ceea ce priveste politica sa de deschidere fata de refugiatii din Siria, Irak sau Afganistan.