Politia germana a anuntat joi ca a identificat 16 suspecti si a inregistrat 121 de plangeri dupa zecile de infractiuni - agresiuni sexuale si jafuri - comise asupra unor femei in noaptea de Anul Nou in centrul orasului Koln din vestul tarii. "Celula de ancheta, din care fac parte 80 de politisti, a identificat 16 tineri suspecti, majoritatea originari din Africa de Nord, care ar fi putut fi implicati in aceste infractiuni", a anuntat joi Politia din Koln intr-un comunicat, fara a se vorbi insa despre vreo arestare in acest caz, noteaza AFP.

Revelion cu agresiuni la KolnFoto: Captura video

Politia din Koln a precizat ca analizeaza in continuare inregistrari video si marturii ale unor martori pentru a stabili gradul de implicare a suspectilor.

Pana acum au fost inregistrate 121 de plangeri. "In o treime dintre cazuri este vorba despre delicte cu caracter sexual. In celelalte cazuri, anchetele vizeaza loviri, leziuni sau furturi", au precizat anchetatorii.

Zeci de agresiuni sexuale asupra unor femei si jafuri comise de barbati organizati in grupuri, care pareau a fi arabi si nord-africani, au avut loc in ajunul si in noaptea de Anul Nou in centrul orasului Koln din vestul Germaniei. Se presupune ca agresorii ar fi circa 1.000 de barbati despre care seful Politiei locale a declarat ca ar fi arabi sau nord-africani, organizati in grupuri.

Seful Politiei din Koln, Wolfgang Albers, afirma in urma cu doua zile ca numarul total al agresorilor este de aproximativ 1.000, oameni care erau in stare de ebrietate si aveau aspect de "arabi sau nord-africani".

Un raport intern al Politiei din Koln, din care unele informatii au ajuns in presa, arata amploarea atacurilor de Revelion de la Koln si faptul ca "autoritatile nu au fost stapane pe situatie" si s-au temut ca ar putea avea loc inclusiv crime. Raportul a descris situatia drept "haotica si rusinoasa".