Qatarul si-a rechemat miercuri ambasadorul de la Teheran in urma atacurilor contra reprezentantelor diplomatice ale Arabiei Saudite in Republica Islamica Iran, a anuntat agentia oficiala de presa QNA, preluata de AFP si Reuters.

"Ministerul Afacerilor Externe l-a rechemat pe ambasadorul Qatarului, in urma atacurilor contra ambasadei regatului Arabiei Saudite la Teheran si consulatului general la Mashhad" (nord-estul Iranului), a declarat directorul Departamentului de Afaceri Asiatice, Khalid bin Ibrahim Al-Hamar, citat de QNA.

Executia sambata de catre Riad a unui opozant si religios siit saudit a provocat manifestatii violente ale musulmanilor siiti in mai multe tari din Orientul Mijlociu, potrivit Agerpres.

In urma atacului de sambata noapte contra ambasadei si consulatului sau general, Arabia Saudita a rupt relatiile cu Iranul, o decizie imitata de Bahrein, Sudan si Djibouti miercuri.

Kuweitul si-a rechemat ambasadorul din Iran si Iordania la randul ei l-a convocat miercuri pe ambasadorul iranian la Amman.