Conspiratia de la Koln: Explicatii despre comportamentul presei si al politiei

de Laurentiu Colintineanu     HotNews.ro, EurActiv.ro
Miercuri, 6 ianuarie 2016, 14:58 Actualitate | Internaţional


Revelion cu agresiuni la Koln
Foto: Captura video
​​Mușamalizare a presei, tentativă de minciună a poliției, eșec al aparatului de securitate, corectitudine politică dusă la extrem - România dezbate furibund evenimentele de la Köln. Fapte vs. impresii.

„O dimensiune cu totul nouă a criminalității” 

Conform Asociației Criminaliștilor Germani, incidentele de la Köln se înscriu într-o metodă cunoscută de poliție de multă vreme. Președintele Asociației, Andre Schulz, a declarat pentru ziarul Handelsblatt că „așa numita metodă Antanzen, practicată deseori de infractori cu proveniență din Afric de Nord sau spațiul balcanic, este atribuită crimei organizate și nu reprezintă o noutate în domeniul combaterii criminalității”. 

Scopul infractorilor este să distragă atenția victimelor și a le fura obiecte de valoare precum telefoane mobile, tablete și portofele. Aceștia nu se rezumă însă numai la furturi de genul acesta, ci comit și jafuri, spargeri de locuințe sau de mașini.  

Pe rețelele de socializare se face comparația cu Oktoberfest, unde au loc, de asemenea, multe agresiuni sexuale și furturi. Paralela nu stă însă în picioare pentru că, anul trecut, de exemplu, au existat 20 de plângeri înregistrate la poliția bavareză pentru agresiuni sexuale pe durata unui eveniment de două săptămâni. În 2015, la Oktoberfest au existat 404 furturi. (sursa: Die Zeit) 

Concluzia: un număr atât de mare de plângeri pentru agresiuni sexuale într-un timp atât de scurt reprezintă, într-adevăr, o nouă dimensiune cantitativă a unui fenomen cunoscut și răspândit ca modus operandi.  

„Poliția a încercat să ascundă faptele și originea agresorilor”  

În dimineața zilei de 1 ianuarie, poliția din Köln a emis un comunicat de presă în care a relatat că noaptea de Revelion a fost „în majoritate relaxată”. În documentul respectiv este menționată evacuarea persoanelor de pe platoul dintre Gara Centrală și Dom din cauza artificiilor lansate în mijlocul mulțimii.  

Primele informații despre agresiunile sexuale au ajuns la poliția din Köln în jurul orei 01:00. Întreaga dimensiune a agresiunilor a devenit cunoscută însă abia în cursul zilei de 1 ianuarie, când victimele au depus plângere la poliție, a declarat directorul poliției municipale, Michael Temme.  

Președintele prezidiului poliției, Wolfgang Albers, a declarat ulterior că evaluare poliției din dimineața de 1 ianuarie a fost greșită și a prezentat scuze la presiunea opiniei publice. În aceeași zi, după plângerile depuse, poliția a instituit o comisie specială de anchetă. 

Pe 2 ianuarie, într-un comunicat oficial, poliția a dezvăluit „aspectul nordafrican” al agresorilor pe baza declarațiilor de la victime. Primele informații despre originea infractorilor au apărut, așadar, oficial la nici 48 de ore. (sursa: FAZ, Die Zeit) 

Concluzia: Evaluarea poliției din dimineața zilei de 1 ianuarie a fost într-adevăr greșită, dar privită prin prisma unor informații de care toată lumea a dispus abia ulterior acelui moment. Iar termenul de 48 de ore în care a fost comunicată originea agresorilor este neobișnuit de scurt pentru poliția germană. 

„Presa a încercat să mușamalizeze problema din corectitudine politică”  

Pe 1 ianuarie, la ora 14:49, RP Online scria despre evacuarea platoului din Köln din cauza artificiilor trase în mulțime. În aceeași zi, presa locală precum Kölnische Rundschau, Express sau Radio Köln relata despre agresiunile sexuale pe baza informațiilor de atunci. 

Pe 2 ianuarie, Kölner Stadtanzeiger, Süddeutsche Zeitung și RTL începeau relatările despre agresiunile din Köln. Alte instituții de presă supraregionale au intrat în subiect pe 4 ianuarie, moment la care a devenit cunoscută dimensiunea cantitativă a agresiunilor, după o conferință de presă a poliției din Köln.  

Pe 4 ianuarie, postul public ARD prezenta în jurnalul de la ora 20:00, cel mai urmărit la nivel național, cazul și specifica și direct originrea agresorilor. În ziua de 4 ianuarie, postul public de televiziune ZDF nu a avut informația în jurnalul de la ora 19:00. După critici masive, redactorul-șef adjunct Elmar Theveßen a recunoscut greșeala, a prezentat scuze și a motivat cu dorința de a „avea timp pentru interviuri de completare”. 

Codul presei germane prevede că „la relatarea despre infracțiuni, apartenența la o grupare etnică, religioasă sau alte minorități a suspecților sau făptașilor este numită doar atunci când există o motivație legată de înțelegerea fenomenului relatat”. (sursa: FAZ, Die Zeit, Die Welt)  

Concluzia: Nu există dovezi că presa a încercat să mușamalizeze nici subiectul, nici originea agresorilor. De regulă, presa germană este mult mai precaută și așteaptă confirmare oficială a unor fenomene înainte să le prezinte. În acest caz, numirea originii agresorilor este justificată prin prevederile din Codul Presei. Atitudinea mai rezervată sau nu a fiecărei instituții este dată de următoarea dilemă: Clar nu e bine ca publicul să trăiască cu impresia că i se ascunde un adevăr incomod, dar la fel de clar nu e bine să se aplice o ștampilă asupra unui întreg grup de persoane pe baza apartenenței la o etnie. Rămâne însă un semn de întrebare legitim legat de prioritizarea acestui subiect pe agenda editorială a unei părți din presă.

Citește mai departe pe EurActiv.ro despre intervenția poliției.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34305 vizualizari

 • +50 (60 voturi)    
  Ce nord africani, ce balcanici? (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 15:07)

  Felix [anonim]

  E vorba despre A-R-A-B-I.
 • +43 (53 voturi)    
  Doar dovezi de prostie si idiotie, e destul, nu ? (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 15:14)

  Profu de istorie [anonim]

  Da, ja, Ja!!! NU exista dovezi decat de prostie.Da, domle! De la prostie la idiotie, iar de la idiotie la ... ce ? Bai (nemtii lui Merkel), ce credeati? Ca vin astia asa, sa viziteze cu flori si multumiri Germania et.cnie? Nu, tata, daca nemtii/europenii sunt idioti, ei nu sunt. Dimpotriva, unde pun piciorul se poarta ca intr'o tara cucerita. Ca si armata sovietica, ca tare mai seamana invazia asta cu "eliberarea" sovietica.. Asa ca nemtii au inaugurat un nou concept de politica sau de infrangere de razboi - fie la ei acolo - : idiotische auto blitz krieg sau auto idiotische blitz krieg... Kaput, kaput ?!! Ja woll!
  • +8 (10 voturi)    
   Hai sa punem problema asa: (Joi, 7 ianuarie 2016, 12:21)

   Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui Profu de istorie

   Ce s-a intamplat la Koln nu a fost intamplator, ci programat.
   Este etapa a doua a planului jihadist, in care se testeaza reactia autoritatilor in fata abuzurilor (prima etapa fiind cea a invaziei).
   In situatia in care justitia germana a considerat legale patrulele care verificau aplicarea sharia in Germania (!), ce s-a intamplat la Koln nu e decat inceputul.
   La ce poate sa duca lipsa de reactie a autoritatilor, sau mai degraba reactia lor ciudata? Exista doua variante: ori se ajunge la o Germanie si Europa musulmana, ori populatia se va radicaliza si va trece la actiune, in ciuda autoritatilor.
   In ambele cazuri, democratia asa cum o stim va pierde, si asta chiar din cauza acelora care au fost alesi sa o administreze si si-au batut joc de misiunea lor.
   Cum isi bat joc si politicienii romani.
 • +62 (68 voturi)    
  numai la romani nu se aplica... (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 15:15)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  asazis-ul "cod al presei"- cand e vorba de fapte ale romanilor, nu au avut si nu au nicio jena sa specifice imediat originea, nationalitatea, nume, etc...
  doar pt muslimi si arabeti e valabil acest "cod". corectitudinea politica=idiotenie maxima in acest caz.
  Inteleg sa nu atentezi la imaginea si senimentele unor minoritati in mod gratuit, dar daca asta inseamna ascunderea adevarului, vorbim de un atentat la dreptul la libera informare.
  • +8 (14 voturi)    
   Politically correct (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 23:38)

   codrul moma [anonim] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   Iata inca un concept esuat ca multe altele din marile valori ale democratiei esuate europeene.
   La alegerile viitoare veti stii ce sa nu votati: pe toti idiotii de candidati pe care ii veti auzi pronuntand sintagma 'politically correct'.
 • +52 (54 voturi)    
  . (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 15:18)

  Bazil.the.3rd [utilizator]

  Das ist ein grosse BS.
  Cele de mai sus nu s-au aplicat 15 ani in care romanii au fost prezentati ...cum au fost prezentati?
  • +26 (28 voturi)    
   mda (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 17:54)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Bazil.the.3rd

   Chiar si acum nu se pot abtine si baga batul prin gard cand atribuie modul de operare "spatiului balcanic".
   • +15 (15 voturi)    
    . (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 18:48)

    Bazil.the.3rd [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    asta m-a mirat si pe mine,am intalnit de 3-4 ori "balcanic" in descrierea evenimentelor ,wtf?
    • +3 (5 voturi)    
     Balcani (Joi, 7 ianuarie 2016, 10:19)

     dan.d [utilizator] i-a raspuns lui Bazil.the.3rd

     pentru ei inseamna fosta Yugoslavie si eventual Albania
 • +5 (23 voturi)    
  un articol bun si cu multe clarificari (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 15:52)

  Stefan-cel-Mare [utilizator]

  .
 • +60 (62 voturi)    
  din pacate (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 16:02)

  Joghny [anonim]

  am fost acolo in acea seara, din toata Germania am tras lozul castigator se pare. Totul descris in ziare este adevarat. Interesant e insa ca pe 2 la o masa cu niste colegi nemti le povesteam cele petrecute iar fata lor descria neincrederea in ceea ce le zic. Marti insa primesc mail de la unul din ei scuzandu-se ca asta nu-i Germania, ca sunt oameni din Nordul Africii , etc.. ca a scris si presa despre asta. bai ma lasi, asta-i germania la fel cum asta-i romania cand vine vorba despre tigani. Nu prea le e bine cand ii judeci cu aceeasi moneda.
  • +9 (13 voturi)    
   Care Germania? (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 23:40)

   glinka [anonim] i-a raspuns lui Joghny

   Cea de azi sau cea de acum 20 de ani? Ei sunt constienti in ce Germanie traiesc, sau au ramas nostalgici le ceea ce au fost odata inainte de invazia musulmana?
 • +49 (53 voturi)    
  "tactica cunoscuta" (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 16:10)

  Ion Zapada [utilizator]

  domnle' daca tactica e cunoscuta, cum naiba se face ca pana acum, de cand sunt balcanicii si turcaletzii in DE, nu s-a inregistrat niciodata un asemenea incident.

  Si de ce naiba taman in Koln, unde e "fiesul refugiatilor" iar de cand cu madam Rekel primar, ajutoarele si avantajele pt. acestia s-a triplat (situatia e f. grava in tot NRW).

  Cat priveste atitudinea nemteasca...asta o sa ii si ingroape, frica de trecut...sa nu se faca domle' nazisti.

  Am colegi nemti care nu indraznesc sa spuna ceva de rau asa asa zisi refugiati ca vezi draga doamne, sa nu fie comparati cu aia din trecut.

  Cat priveste "deontologia jurnalistului neamt2, alta gogoasa si mairafluta...daca erau romani sua bulgari stii ce rapid tipau tot la unison???
  Imediat in secunda 2,. Ba mai si cereau scoaterea lor in afara UE.

  Ipocrizi e poltica statala, asta nu mai e o noutate, problema mea personala e sa nu imi impuna si mie cacaturile lor.
  • +12 (12 voturi)    
   Ai pus punctul pe I (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 23:46)

   goe [anonim] i-a raspuns lui Ion Zapada

   Intr-adevar, ceea ce-i impiedica pe nemti astazi sa fie acel popor pe care il credeam cu totii pana mai ieri este frica lor de trecut.
   Nazismul a fost, a trecut. Cei de azi nu sunt vinovati de ceea ce au facut cei dinaintea lor. E timpul sa tragem linie peste trecut.
   Daca nu se debaraseaza de acest complex al trecutului si nu ridica ochii din pamant mai repede sunt pierduti si impreuna cu ei intreaga Europa.
 • +32 (36 voturi)    
  Putea fi mai rau.. (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 16:19)

  Marian74 [utilizator]

  Bine ca au ajuns in Germania, nu la noi. Nemtii au fost alesi de proprii politicieni sa fie studiu de caz, sa fie sanatosi. Poate se trezesc cetatenii din vest un pic si vad lumea asa cum e, nu cum li se "vinde" la TV.
 • +34 (40 voturi)    
  Hait! (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 16:27)

  worker [anonim]

  "Nu există dovezi că presa a încercat să mușamalizeze nici subiectul, nici originea agresorilor." - dupa Laurentiu Colintineanu

  ZDF (televiziunea oficiala germana care a tacut malc): ""klare Fehleinschätzung".


  Domnu' Colintineanu - ne lasi?!
  • +10 (14 voturi)    
   concluzie!! (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 17:01)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui worker

   si Romanii au nemtii lor.care ascund mizeria sub covor peste care arunca multe perne,sa nu razbata mirosul.si cand vecinii i-i atrag atentia ca nu se mai poate trai in mizerie,ca-i infectezi si pe altii,o dau cotita ca nu-i adevarat.
   Concluziile,d-le redactor,ar trebui sa le traga nemtii.mai precis poporul German,nu politicienii murdari de voturi la gura.si mai ales nu de redactorii unei publicatii
   • +7 (11 voturi)    
    . (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 19:57)

    Bazil.the.3rd [utilizator] i-a raspuns lui Point

    In lumina evenimentelor poporul acela cu majuscula imi pare brainwashed , ceva sindrom Stockholm sau in cel mai bun caz absent.
    Posibil sa aibe nevoie de garduri.
    Adica restul. Fain cum un gard poate apara ambele parti ,pe una de ea insasi .
 • +21 (25 voturi)    
  ian auzi aici political correctness (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 16:56)

  ss [anonim]

  "dar la fel de clar nu e bine să se aplice o ștampilă asupra unui întreg grup de persoane pe baza apartenenței la o etnie."

  Ba gazetarii lu' peste, vanduti si spalati pe creier, am o intrebare pt. voi: daca nu invadau popoarele islamice Europa, se mai intampla asa ceva? Leftisti idioti, si voi si politicienii marxisti ce va tin in lesa!

  Evident ca apartenenta la religia profetului pedofil (ok, nu etnie) e cauza principala a actualelor probleme ale Europei.
  • +1 (5 voturi)    
   Stai tu linistit (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 23:48)

   lonu [anonim] i-a raspuns lui ss

   Ca daca erau marxisti nu ajungeau aici.
   • +2 (2 voturi)    
    clarificari (Joi, 7 ianuarie 2016, 11:54)

    ss [anonim] i-a raspuns lui lonu

    marxismul a promovat lupta de clasa.
    "burghejii" - azi albii crestini, ce trebuie distrusi si asimilati de catre "proletari" - azi, ne-albi si ne-crestini si mai ales islamici.

    rolurile sunt clare si promovarea acestei lupte de clasa este evidenta. sloganurile s-au schimbat esential in forma, dar nu in fond.

    fondul ramane exterminarea "burghejilor" si/sau asimilarea lor masei "proletare".
    de unde si sloganele "extremist", "rasist", "islamofob'.
    rule of law nu mai exista, intrucat legile se aplica -de facto- diferentiat in functie de rasa si religie.
    ba chiar si de jure atata timp cat in anglia si germania (cel putin) este admisa existenta tribunalelor sharia sau a politiei sharia.

    culmea este ca rasismul azi este invers: anti-white. cu toate astea, eticheta de rasism se aplica numai albilor.
 • +21 (25 voturi)    
  viitorul! (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 17:08)

  n [anonim]

  asta e viitorul cand aduci bipezi cu mentalitati de jungla! e doar un inceput.... primarita recomanda sa pastreze distanta femeile fata de barbati.. maine o sa recomande sa poarte voal... si poimaine sa ne rugam de 5 ori zilnic la moschee... bine ca nu mai am tangenta cu europa dar vai de cei de acolo ce urmeaza in 30 ani! sa nu uitam sporul de natalitate la bipezii arabi e de 300% .. de la 7 in sus pe familie... si educati in acelasi spirit medieval! sa vedeti in 30 ani cam cati sunt in europa needucati si musulmani!
 • +18 (22 voturi)    
  Adio vacante in Europa (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 17:53)

  Parzivall [utilizator]

  de peste Ocean cu drag. Ce-a fost si ce-a ajuns Europa. Acum 20 de ani era altfel, era siguranta in primul rand. Acum totul a ajuns extrem de scump si plin de infractori.
  • +2 (6 voturi)    
   Care ocean? (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 18:01)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   ??
   • +1 (7 voturi)    
    Arctic (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 18:42)

    dan.c [utilizator] i-a raspuns lui aniod

    fireste
 • +11 (13 voturi)    
  E doar inceputul (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 19:44)

  Burebista 12 [anonim]

  Colegii mei de munca imi spun ca la alegerile viitoare vor vota cu AfD sau cu...brunii! Asta e parerea si reactia cetateanului simplu din Germania la ora actuala!! A se lua aminte...
  • +5 (9 voturi)    
   doamne-ajuta! (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 21:18)

   Irizat [anonim] i-a raspuns lui Burebista 12

   un pic de nazism e MULT mai bun decat combinatia asta infecta de marxism si islam.

   poate in contextul ridicarii neo-nazistilor, partidele de drepta se mobilizeaza si fac ceea ce trebuie: renuntarea la political correctness si restauram work ethics si rule of law - cat mai dura!!!
  • +3 (3 voturi)    
   Mai pe romaneste? (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 23:50)

   goe [anonim] i-a raspuns lui Burebista 12

   Ce e AfD si ce sunt brunii?
   Nu traim cu totii in Germania.
   • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 ianuarie 2016, 6:32)

    [anonim] i-a raspuns lui goe

  • 0 (2 voturi)    
   neo-nazistii ... (Joi, 7 ianuarie 2016, 11:27)

   dana eugenia [anonim] i-a raspuns lui Burebista 12

   .... cred ca asta era planul mutter - nu degeaba aparusera pozele ei cu mustacioara-n vant :)
 • +7 (19 voturi)    
  care EU? (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 20:40)

  via [anonim]

  In curind va fii o adunatura de oameni fara identitate nationala, inregimentata politic correct in abisul banilor si lacomiei,babilonie curata .Vad ca va fii la fel ca America si Canada ,ca o orchestra dezacordata in care dirijorul e ateu,lacom de incasari mari si tolerant la tot ce se opune moralei si credintei ,bunului gust .ahtiat dupa urit, grotesc, material,imoral, corrupt,super tehnologizat si brutal,un altfel de primitivism.Oameni rationali, comfortabili material dar total insensibili si emotional distrusi.Cum va suna acest scenario?
  • +2 (12 voturi)    
   asa va predica voua la secta ta? (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 21:09)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui via

   Balariile astea despre America si mai ales Canada?!
  • +5 (7 voturi)    
   Deja (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 22:54)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui via

   Noua generatie din vest se inscrie perfect in descrierea ta. Ii observ zi de zi si imi este greata de ei.
  • +1 (11 voturi)    
   Pai (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 23:52)

   Glina [anonim] i-a raspuns lui via

   Pe de alta parte vad ca scuipam cat putem in biserica si in valorile traditionale romanesti.
   Esti sigur ca noi ca popor stim ce vrem?
   • +4 (8 voturi)    
    Ce ni se pregateste............????????? (Joi, 7 ianuarie 2016, 9:32)

    LegatusAugusti [anonim] i-a raspuns lui Glina

    Aveti habar cine controleaza mai toata presa germana (ca si cea europeana) ? Daca stii stii si care este substratul problemei. Idiotenii gen: intinerirea populatiei, forta de munca absolut necesara, influenta stangismului european, political corectness, blah, blah, blah....te fac sa pufnesti in hohote de ras.
    Ai impresia ca serviciile secrete germane (si nu numai) nu stiau ce va sa se intample ? Ai impresia ca Germania (si Europa CRESTINA) nu isi puteau apara granitele ? Oare cine si de ce ii impiedica ?
    Oare ce inseamna multiculturalismul si globalizarea ? Cui si DE CE ii este frica ? Deznationalizarea (uitati-va la Romania - 4 milioane de romani trimisi afara ; istoria aproape scoasa din scoli; in schimb bagate tot felul de prostii ).Oare cine si de ce are interes (+lobby) sa spele pe cap Romania/Europa CRESTINA ??? Oare frica de ce ??? A fi patriot si crestin se pare ca sunt 2 pacate fundamentale in lumea europeana de azi ! Aici se inscriu si atacurile furibunde contra bisericilor crestine (atentie ! nu a tuturor bisericilor......SARBATORI DE SEZON, ai ?) !
    Nu vedeti ca media germana (si nu numai) comenteaza mai putin evenimentele si mai mult emana frica fata de eventualele pusee nationaliste, rasiste, islamofobe............
   • 0 (4 voturi)    
    Masura (Joi, 7 ianuarie 2016, 10:47)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui Glina

    Vrem MASURA.
    Fara proiecte gen Catedrala si Moscheea.
 • +14 (16 voturi)    
  Ce rezervati mai sunt (Miercuri, 6 ianuarie 2016, 23:34)

  luca [anonim]

  Daca era vorba de ceva romani sau bulgari scriau chiar intante sa se intample ceva. Asa, in mod preventiv...
  • +1 (1 vot)    
   Fix.... (Joi, 7 ianuarie 2016, 15:01)

   LegatusAugusti [anonim] i-a raspuns lui luca

   Pe stapani ii doare fix in pix de romani si bulgari. Aici se joaca alta carte. Globalizarea si multiculturalismul ( precedate , of course, de spalarea creierelor - vezi ce "reforme" sunt in educatie) pregatesc terenul pentru altceva mai grandios ! Din care face parte si "invazia" .
 • +9 (9 voturi)    
  Mi se pare mie (Joi, 7 ianuarie 2016, 9:04)

  emil bobu [utilizator]

  sau Germania a devenit patetica in ultima vreme?

  N-au bani de mitraliere, folosesc cozi de matura.

  Merkel isi tradeaza tara dar nimeni nu vrea sa recunoasca.

  Agresiunile sexuale sunt in crestere, de cand au venit "baietii", dar nimeni nu ia masuri.

  Politia e total depasita.

  Oricine se opune invaziei straine e imediat etichetat ca "rasist, xenofob", orice discutie e inabusita din start.
  • +2 (2 voturi)    
   50% ai sesizat ! (Joi, 7 ianuarie 2016, 15:12)

   LegatusAugusti [anonim] i-a raspuns lui emil bobu

   Oricine se opune invaziei straine e imediat etichetat ca "rasist, xenofob", orice discutie e inabusita din start.
   =============================
   Bravo ! Ramane sa rezolvi partea a doua a problemei: OARE DE CE ?

   Dupa aia stii ce se intampla de fapt !

   Nu te minuna ca sefii nu tin cu popoarele prin Europa. Primul pas e sa ai sefi (chiar si parlamentari) cu care sa implementezi ce doresti. Alesi democratic, of couse ! Doar media controleaza jocul ! Partea asta din plan e rezolvata de ceva vreme !
   Chestia costa o droaie de bani. Saracii nu isi pot permite ! Oare cine isi permite ?????
 • -6 (6 voturi)    
  Fapte vs. impresii. (Joi, 7 ianuarie 2016, 11:59)

  Nestiutorul [anonim]

  „România dezbate furibund evenimentele de la Köln”
  Pai,da! La asta se pricep romanii (din fericire nu chiar toti). Sa despice firul in „nspe” parti, sa barfeasca, sa fie atoatestiutori dar, pentru altii. In tara lor, haos, prostitutie si abuzuri pe toate soselele si in majoritatea cluburilor. Bineanteles astea sunt provocate de localnici deci e ceva normal. La multi ani si la comenturi mai multe si mai aprige genilor carpatine.
 • -2 (2 voturi)    
  Sfanta imbecilitate (Joi, 7 ianuarie 2016, 16:20)

  verid [utilizator]

  Ma bucur sa aflu ca nemtii sunt mai prosti ca noi.Deasemenea am aflat ca sunt si ma mincinosi ca noi. Acum incearca sa manipuleze intreaga Europa,dar nici de atata nu sunt in stare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by