Un copil care apare la finalul celui mai recent video de propaganda al Statului Islamic este fiul unei femei din sudul Londrei care s-a convertit la islamism si a plecat in Siria in urma cu mai multi ani, sustine tatal femeii, care si-a recunoscut nepotul in imagini, relateaza BBC.

Henry Dare a declarat pentru Channel 4 ca l-a recunoscut in inregistrare pe Isa, unul dintre copiii fiicei sale Khadijah, care a fost de asemenea folosita ca imagine de propaganda de catre Statul Islamic. Copilul ar trebui sa aiba in jur de 5 ani.

Isa a mai fost folosit pentru propaganda intr-o filmare postata pe internet, de pe un cont de social media asociat mamei sale, in care copilul aparea tinand in maini o pusca AK-47.

Afirmatiile barbatului nu au putut fi verificate independent, scrie BBC.

Copilul apare la finalul unei inregistrari de 11 minute care a aparut duminica. Poarta haine militare si transmite un avertisment in engleza: "Ii vom omora pe necredinciosii de acolo", folosind termenul arab "kafir" pentru "necredinciosi".

Clipul video pare sa arate executiile a cinci barbati, efectuate de catre un barbat mascat, cu un accent britanic, care spune ca are "un mesaj pentru Cameron", amenintand cu atacuri pe teritoriu britanic.

Dare a acuzat Statul Islamic ca "foloseste un copil", adaugand: "Nu stie nimic. E un copil. Doar il folosesc drept scut".

Khadijah Dare, fiica a unor imigranti nigerieni crestini practicanti, a crescut in Lewisham, o zona din sud-estul Londrei. S-a convertit la islam in adolescenta, iar ulterior a plecat in Siria. In 2014, a postat pe contul sau de Twitter o fotografie cu fiul ei Isa (nume ce inseamna Isus in araba), atunci in varsta de 4 ani, zambind cu o pusca AK-47 in mana.

Inregistrari video cu ea in care vorbeste despre noua ei viata in Siria, trage cu un Kalashnikov sau apare alaturi de fiul ei si de sotul ei jihadist au fost in prima linie a razboiului propagandist islamist.