Incidente in care femei au fost atacate de grupuri de barbati, similare modului de actiune din Koln, au fost raportate si in alte doua orase germane - Hamburg si Stuttgart, scrie BBC.

UPDATE Intr-un articol pe acest subiect, New York Times noteaza ca presa germana a ignorat timpt de citeva zile evenimentele din Koln.

In Hamburg, mai multe femei au reclamat la politie ca gasti de barbati le-au molestat si jefuit in noaptea de anul nou pe Reeperbahn - o strada cunoscuta pentru viata zgomotoasa de noapte.

Atacuri similare au fost raportate in Stuttgart, precizeaza BBC.

In Koln, orasul in care au fost reclamate cele mai multe incidente, un barbat a descris cum partenera sa si fiica sa de 15 ani au fost inconjurate de o multime enorma de barbati langa statia de metrou, fiind incapabil sa le sara in ajutor. "Atacatorii le-au prins de sani si le-au pipait intre picioare", a spus acesta.

O britanica care vizita Kolnul a declarat ca mai multi barbati care nu vorbeau nici engleza, nici germana, au aruncat in ea cu petarde. "Incercau sa ne ia in brate, sa ne sarute. Un barbat a furat poseta prietenei mele", a povestit ea, pentru BBC.

"Un altul a incercat sa ne bage in 'taxiul lui privat'. M-am speriat si mi-am simtit viata amenintata, nu am trecut niciodata prin asa ceva", a adaugat ea.

Acum, autoritatile sunt ingrijorate de festivalul programat la inceputul lui februarie, la care sunt asteptati sute de mii de oameni pe strazile orasului.

Pana marti dimineata, politia a inregistrat 90 de plangeri mergand de la hartuire pana la cel putin un viol si se asteapta la altele, potrivit unui purtator de cuvant al politiei, citat de agentia DPA, preluata de AFP.

Agresiunile din Koln, atribuite unor grupuri de 20 pana la 30 de barbati tineri, beti, s-au concentrat in jurul catedralei si a garii centrale din oras.

Site-ul de stiri Koelner Stadt-Anzeiger afirma ca suspectii erau deja cunoscuti politiei pentru furturi din buzunare in jurul garii centrale.

Un politist care se afla in fata garii in seara de anul nou a declarat pentru cotidianul local Express news ca a arestat opt suspecti. "Erau toti solicitanti de azil, aveau la ei copii ale certificatelor de rezidenta".

Deocamdata, nu exista insa nicio confirmare oficiala ca solicitanti de azil ar fi implicati in aceste violente.