Zeci de agresiuni sexuale asupra unor femei si jafuri comise de arabi si nord-africani au avut loc in ajunul si in noaptea de Anul Nou in centrul orasului Koln din vestul Germaniei. Se presupune ca agresorii ar fi circa 1.000 de barbati despre care seful Politiei locale spune ca ar fi arabi sau nord-africani, organizati in grupuri. Politia din Koln afirma ca este vorba despre "o dimensiune complet noua a infractiunilor", potrivit Deutshe Welle.

Revelion cu agresiuni la KolnFoto: Captura video

Dupa Anul Nou, la Politia din Koln au fost depuse 90 de plangeri penale, inclusiv o acuzatie de viol, de catre femei care spun ca au fost atacate de grupuri de barbati care au actionat in zona pietei centrale a orasului, intre statia de tren si catedrala gotica.

Autoritatile se asteapta ca numarul plangerilor depuse sa creasca in urmatoarele zile.

Seful Politiei din Koln, Wolfgang Albers, afirma ca numarul total al agresorilor este de aproximativ 1.000, oameni care erau in stare de ebrietate si aveau aspect de "arabi sau nord-africani".

Seful Politiei din Koln a mai declarat presei ca incidentele reprezinta "o situatie de netolerat" pentru oras, iar la Politie a fost constituit un grup de lucru pentru a face fata problemei.

Henriette Reker, membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), partidul Angelei Merkel, si actualul primar al orasului Koln, a fost injunghiata in octombrie anul trecut, in timpul campaniei electorale pentru primarie, intr-o piata din Koln. Reker se afla la un stand de informare al partidului cand a fost ranita grav, cu cutitul, de un cetatean german, somer.

Agresorul, retinut imediat dupa incident, era nemultumit de politica Germaniei de primire a refugiatilor, in contextul in care Henriette Reker era responsabila cu gestionarea refugiatilor la primaria din Koln.

Henriette Reker a castigat, apoi, functia de primar al orasului Koln.

Aproape un milion de imigranti extracomunitari au intrat in Germania in cursul anului 2015, a anuntat in luna decembrie Ministerul german de Interne.