Partidul Comunist Chinez (PCC) va exclude membrii care se vor angaja in "activitati superstitioase", conform unor noi reglementari disciplinare intrate in vigoare la inceputul anului, informeaza AFP.

Presedintele chinez Xi Jinping, secretar general al PCC, a incercat in ultimele luni sa consolideze controlul ideologic asupra celor peste 88 de milioane de membri, in paralel cu o campanie media anti-coruptie.

"Un functionar care nu mai crede in marxism-leninism dar crede in Feng Shui este lipsit de valori", a declarat Zhuang Deshui, director adjunct al Centrului de Cercetare privind integritatea guvernamentala de la Universitatea din Beijing.

Mai multi lideri PCC au fost acuzati in ultimii ani de participare la "practici superstitioase".

Zhou Yongkang, fost sef al securitatii chineze, a cerut sfatul clarvazatorului si maestrului gigong Cao Yongzheng. Ulterior, maestrul a depus marturie impotriva sa la proces.

Noile reglementari ale partidului, in vigoare de la 1 ianuarie, sustin ca "superstitiile perturba productivitatea muncii sau a ordinii publice" si incalca explicit disciplina de partid.