Presedintele american Barack Obama se va exprima intr-o emisiune televizata joi asupra proliferarii armelor de foc in SUA, subiect pe care l-a plasat in fruntea prioritatilor pentru 2016, a anuntat CNN, citata de Agerpres.

Barack Obama promoveaza asigurarea de sanatateFoto: Captura YouTube

Presedintele american Barack Obama se va exprima intr-o emisiune televizata joi asupra proliferarii armelor de foc in SUA, subiect pe care l-a plasat in fruntea prioritatilor pentru 2016, a anuntat CNN duminica.

Circa 90 de persoane isi pierd viata prin impuscare in fiecare zi in SUA, tara in care numarul armelor de foc individuale il depaseste pe cel al locuitorilor, aminteste AFP.

In fata acestei 'epidemii', guvernul lui Barack Obama ar putea emite pana la jumatatea lunii ianuarie o serie de decrete care vor generaliza obligatia verificarii antecedentelor judiciare si psihiatrice inainte de orice vanzare de arme.

Aceasta strategie a reglementarilor are scopul de a ocoli Congresul, unde orice veleitate de a legifera controlul asupra armelor se loveste de blocajul unei majoritati a alesilor.