Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a amenintat Marea Britanie, intr-un nou videoclip in care prezinta executarea a cinici "spioni", scrie AFP.

Imaginile, difuzate duminica pe site-urile jihadiste si anuntate de centrul american pentru supravegherea acestor medii, SITE, incepe cu o "marturisire" a cinci barbati care spun ca sunt originari din Raqqa, asa-numita capitala a SI din Siria.

Acestia spun ca au difuzat inregistrari video sau fotografii care prezinta conditiile de viata din Raqqa unor oameni din Turcia sau ca au supravegheat deplasarile luptatorilor SI.

Secventa urmatoare ii arata pe acestia, imbracati cu tinuta portocalie specifica prizonierilor SI, asezati in genunchi in fata a cinci barbati cu cagule si in uniforme cu specific militar si inarmati cu pistoale.

"Este un mesaj pentru David Cameron", premierul britanic, spune unul dintre jihadisti, cu accent britanic. Acesta ii acuza pe prizonieri ca au spionat in contul Marii Britanii care i-a "abandonat".

Acesta spune, inainte ca barbatii sa fie executati, ca SI va continua "jihadul" impotriva Marii Britanii.

Expertii noteaza ca SI difuzeaza adeseori clipuri de propaganda atunci cand sufera infrangeri pe teren.

Doar in aceasta saptamana, fortele irakiene au recurit de la SI orasul Ramadi, in timp ce in Siria o coalitie a rebelilor arabi si kurzi a preluat controlul asupra unui baraj strategic din nord.