Zece lideri operationali ai retelei teroriste Stat Islamic, inclusiv islamisti implicati in organizarea atantatelor de la Paris, au murit in raiduri aeriene efectuate in ultimele saptamani in Siria si Irak de coalitia coordonata de SUA, anunta Departamentul american al Apararii.

"In ultima luna, am omorat zece comandanti ai retelei teroriste Stat Islamic in raiduri aeriene punctuale; printre islamistii eliminati se numara organizatori ai unor atentate comise in strainatate, inclusiv la Paris", a declarat colonelul Steve Warren, purtatorul de cuvant al Pentagonului, citat de BBC News, transmite Mediafax.

Printre teroristii eliminati se numara Charaffe al-Mouadan, care avea legaturi directe cu Abdelhamid Abaaoud, liderul celulei teroriste care a comis atentatele de la Paris, unde au fost ucise pe 13-14 noiembrie 130 de persoane.

Un alt islamist eliminat este Abdoul Kader Hakim, responsabil de operatiunile externe ale retelei teroriste Stat Islamic. Teroristul, care avea, la randul sau, legaturi cu autorii atentatelor din Franta, a fost omorat pe 26 decembrie intr-un raid efectuat la Mosul.