Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care coordoneaza industria militara a Rusiei in guvernul condus de premierul Dmitri Medvedev, s-a accidentat la picior in circumstante controversate, relateaza agentiile de presa ruse Interfax si RIA Novosti, citate de Agerpres.

Dmitri RogozinFoto: Agerpres

Vicepremierul Dmitri Rogozin s-ar fi impuscat intr-un picior in timpul unei sedinte de tir, a relatat Interfax, citand o sursa din anturajul acestuia.

Sursa respectiva a indicat ca vicepremierul rus s-ar fi ranit accidental in timpul tragerilor si acesta este motivul pentru care Rogozin a absentat de la ultima reuniune a presedintelui Vladimir Putin cu membrii guvernului rus de saptamana trecuta si de la sedinta cabinetului de ministri de luni.

"Dmitri Olegovici s-a ranit la un picior si se afla intr-un spital din Moscova", a mentionat sursa citata, adaugand ca starea sa de sanatate nu suscita temeri, el primind ingrijiri medicale.

A urmat imediat o reactie din partea unui consilier al vicepremierului rus, Nikita Anisimov, care a dezmintit informatia ca Rogozin ar fi fost spitalizat in urma unui accident la tir.

"Noi nu confirmam aceasta informatie, ea nu corespunde realitatii. Dmitri Olegovici se afla la serviciu si a coordonat marti o sedinta cu privire la stadiul lucrarilor de constructie a cosmodromului Vostocinai. Intr-adevar, cu cateva zile in urma, el a suferit o ranire usoara in cursul unui antrenament de handbal si a beneficiat de un mic concediu medical. Dar toate acestea nu au nicio legatura cu informatiile aparute", a explicat consilierul Nikita Anisimov.

Anterior, pe contul de Twitter al lui Rogozin fusese postata o inregistrare a participarii sale la o sedinta de tir, in care nimerea toate tintele cu focuri de pistol.

Comentand sanctiunile occidentale impotriva Rusiei, lui Rogozin ii placea sa utilizeze expresia "a te impusca in picior", o calchiere din limba engleza a formularii "a-ti taia craca de sub picioare" . "Noi suntem pragmatici, realisti, dar pe de alta parte nu intentionam sa ne impuscam singuri in picior", spunea el, citat de newsru.com.

Dmitri Rogozin este pasionat de tir, difuzand frecvent imagini in care tine in mana arme de foc, noteaza Mediafax. De curand, Rogozin a exprimat sustinere pentru Asociatia Nationala pentru Arme de foc din Statele Unite (NRA). "NRA a aflat despre planurile de organizare a unui Campionat mondial de tir in Rusia, in 2017", transmisese Rogozin recent prin Twitter.