Germania urmareste adoptarea unui proiect de lege ce propune organizarea unor teste aleatorii antidrog si de alcoolemie pentru pilotii de avioane, in speranta de a reduce riscul reaparitiei unor incidente similare cu prabusirea avionului Germanwings din martie, a anutat duminica ministrul transporturilor german Alexander Dorindt, scrie Reuters.

Planurile urmaresc recomandarea echipei de specialisti organizata de ministrul transporturilor, dupa ce un pilot s-a baricadat in cabina unui avion al companiei Lufthansa, prabusind avionul in Alpi si omorand toti cei 150 de pasageri.

Anchetatorii au descoperit probe ce duc la ideea ca pilotul, ce suferea de depresie severa, cautase inainte de incident metode de sinucidere, reusind sa ascunda depresia de angajatorii sai, aducand astfel in lumina o dezbatere ampla pe tema superviziei si secretelor medicale.

"Consider ca e important ca pilotii sa fie verificati aleatoriu de consumul de alcool, droguri si medicamente", a declarat Dobrindt pentru Bild am Sonntag. "Expertii din toata lumea vad efecte pozitive de pe urma acestei proceduri pentru a imbunatati siguranta in aviatie."

Dobrindt a mai spus ca este important ca liniile aeriene sa aiba responsabilitatea de a organiza astfel de verificari. Ziarul citat scrie ca Dobrindt planuieste sa prezinte propunerea in fata cabinetului anul viitor.