Politia sarba a arestat 79 de persoane, inclusiv un fost ministru, acuzate de diverse fapte de coruptie, in urma carora au fost devalizate 100 de milioane de euro, a anuntat sambata ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, potrivit Agerpres.

"Aceste persoane au comis din 2004 mai multe fapte de coruptie, abuz de putere (...) care le-a permis sa fure peste 100 de milioane de euro. Printre cei arestati se numara un fost ministru, mai multi fosti inalti functionari, primari si fosti primari, precum si directori ai unor mari companii", a declarat Stefanovic, care l-a identificat pe fostul ministru doar dupa initiale - S.M.

Potrivit site-ului de internet al cotidianului Blic, ar fi vorba despre Slobodan Milosavljevic, fost ministru al comertului in timpul guvernului democrat proeuropean al defunctului premier Zoran Djindjic, asasinat in martie 2003.

Stefanovic a declarat ca ancheta impotriva suspectilor "s-a intensificat in cursul anului trecut". Politia mai cauta inca cinci suspecti, a adaugat el.

"Este vorba despre cea mai mare operatiune care a vizat sufocarea coruptiei si a delictelor financiare. Lupta noastra impotriva coruptiei nu va tine cont de apartenenta la niciun partid politic si nici de functia" pe care o detin suspectii, a continuat ministrul sarb.

Anuntul despre aceste arestari survine la doua saptamani dupa ce Serbia a deschis, la 14 decembrie, primele doua capitole de negociere in vederea aderarii la Uniunea Europeana.