Papa Francisc i-a indemnat pe cei 1,2 miliarde de catolici din intreaga lume sa caute "simplitatea" si "simtul dreptatii" intr-o societate "intoxicata de aparenta si narcisism", joi noapte, in Slujba din Ajunul Craciunului, relateaza AFP si DPA.

"Intr-o lume care este prea adesea dura cu cel pacatos si moale cu pacatul, trebuie sa cultivam un puternic simt al dreptatii", a declarat papa argentinian, intr-o scurta predica in fata a mii de credinciosi in Bazilica Sfantul Petru din Roma, potrivit Agerpres.

"Intr-o societate de multe ori iubitoare de consum si distractie, intoxicata de abundenta si de lux, de aparenta si narcisism, Dumnezeu ne cheama la un comportament sobru, adica simplu, echilibrat si coerent", a adaugat el cu ocazia acestei sarbatori, care este cu Pastele una dintre cele doua celebrari centrale ale crestinismului, noteaza France Presse.

Jorge Bergoglio, 79 de ani, era palid si a vorbit cu o voce destul de scazuta dupa o gripa cu febra timp de mai multe zile. El a intrat in bazilica precedat de o procesiune de cardinali, tinand in mana ferula - bastonul pastoral de argint cu o cruce, noteaza DPA.

Francisc a denuntat "o cultura de indiferenta ce se termina prin a fi nemilos" si a considerat ca "ar trebui sa inceteze toata frica" pentru crestini, datorita "luminii" ce este nasterea lui Iisus,"Mantuitorul nostru nascut intr-o iesle" la Betleem.