Autoritatea pentru Artefacte din Israel a declarat ca utilizatorii Facebook au rezolvat in cateva ore misterul unui obiect ce se credea ca este un vechi artefact evreiesc, informeaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Departe de a fi un artefact istoric rar, relicva este de fapt un obiect pe care adeptii New Age il considera un "restaurator al energiei".

Amir Ganor, directorul Autoritatii de Prevenire a Furtului, a declarat ca politia i-a alertat departamentul in urma cu sase luni dupa ce au gasit un sceptru de aur cu sapte adancituri intr-un cimitir din Ierusalim.

Obiectul a fost descoperit de un ingrijitor ce a alertat imediat politia, crezand ca era un dispozitiv exploziv.

Dupa s-a fost confirmat ca nu este o bomba, obiectul a ajuns la Autoritatea pentru Artefacte, unde a fost analizat si verificat.

De-a lungul timpului, in acelasi cimitir au fost gasite obiecte din perioada romana, bizantina si a cruciadelor, dar expertii nu au recunoscut acest obiect.

Autoritatea a postat poza pe Facebook pentru a cere ajutor, iar unul dintre cei care a raspuns si-a dat seama ca este un obiect creat de Weber Isis Beamer ce creaza un "camp protectiv" impotriva radiatilor si este folosit ca tratament pentru cei ce isi "restaureaza energia". "

"Intelepciunea maselor si-a facut treaba" a declarat autoritatea marti, adaugand ca un italian pe nume Micah Barak a fost primul care a deslusit misterul, fiind invitat in Ierusalim pentru a vedea obiectul in persoana.

שאפו לגולש מיכה ברק מאיטליה, ולכל מי שלקח חלק בפתרון תעלומת החפץ מבית הקברות הירושלמי!מאות תגובות זרמו אלינו מאז פרסום...

Posted by ‎רשות העתיקות - לגעת בעבר‎ on 22 Decembrie 2015