Numarul migrantilor care au patruns anul acesta in Europa - pe uscat si pe mare - a depasit pragul de un milion, ceea ce inseamna de patru ori mai multi migranti decat in 2014, a anuntat Organizatia Internationala pentru Migratie, potrivit Mediafax, care citeaza BBC. Cei mai multi dintre acestia au ajuns in Europa pe mare - peste 800.000 de persoane au traversat marea din Turcia in Grecia - iar restul pe uscat. Cei mai multi dintre migranti sunt provin din Siria, Irak si Afganistan.

De asemena, 3.695 de migranti s-au inecat anul acesta sau sunt dati disparuti, potrivit Organizatiei Internatioanale pentru Migratie.

Reprezentantii Organizatiei Internatioanale pentru Migratie au precizat ca pragul de un milion de migranti a fost depasit luni, cand s-a ajuns la 1.005.504 de persoane.

Migrantii au patruns pe teritoriul Europei prin sase tari - Grecia, Bulgaria, Italia, Spania, Malta si Cipru.

Aproximativ 455.000 dintre acesti refugiati provin din Siria, iar alti peste 186.000 din Afganistan.

In fata acestui aflux de migranti, unele state UE au construit garduri si au introdus controale la frontiera - in pofida faptului ca fac parte din spatiul de libera circulatie Schengen.

Uniunea Eeuropeana a convenit saptamana trecuta sa suplimenteze numarul membrilor Agentiei pentru protectia frontierelor externe - Frontex - in Grecia, o tara considerata un punct de intrare-cheie. Dupa intrarea in Grecia, numerosi migranti incearca sa plece spre nord, catre statele din Balcani, insa Macedonia refuza, in prezent, sa le permita celor care nu provin dintr-o zona aflata in razboi sa treaca frontiera, din Grecia.

Numarul persoanelor nevoite la nivel mondial sa-si paraseasca locuintele urmeaza - tot anul acesta - sa "depasesca mult" un prag de 60 de milioane.