Candidatul republican la presedintia Statelor Unite, Donald Trump, este un "om sclipitor si plin de talent", "favoritul incontestabil al cursei prezidentiale", a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, citat de agentiile ruse de presa, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este un om foarte sclipitor, plin de talent, fara nicio indoiala. Nu trebuie sa-i judecam noi calitatile, dar este favoritul incontestabil al cursei prezidentiale" americane, a apreciat Putin, potrivit agentiilor ruse, dupa conferinta sa de presa anuala in fata a aproape 1.400 de jurnalisti rusi si straini.

"Modul sau de a vorbi si ceea ce-i permite sa-si sporeasca popularitatea" nu priveste Rusia, a declarat presedintele rus referitor la miliardarul Donald Trump, in varsta 69 de ani, care si-a multiplicat declaratiile provocatoare.

In cursul conferintei sale de presa, Putin s-a declarat "dispus sa dezvolte relatiile cu Statele Unite" odata ce va fi ales un nou presedinte american in noiembrie 2016.

Donald Trump "a spus ca vrea un alt nivel de relatii - relatii mai stranse, mai profunde - cu Rusia, cum sa nu salutam acest lucru? Evident ca-l salutam", a adaugat Putin.

In luna octombrie, Donald Trump declara ca "s-ar putea intelege probabil foarte bine cu Vladimir Putin".

El a apreciat de asemenea ca "o parte a problemei dintre Ucraina si SUA vine din faptul ca Vladimir Putin nu-l resprecta absolut deloc pe presedintele Barack Obama".