Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat, luni, ca toti liderii retelei Stat Islamic vor fi eliminati, explicand ca organizatia terorista a pierdut suprafete mari ale regiunilor ocupate in Irak si Siria, scrie Mediafax.

"Statele Unite ataca reteaua terorista Stat Islamic mai puternic ca niciodata, in mod urgent. Vom face astfel incat retelei teroriste Stat Islamic sa ii fie mai greu sa isi difuzeze propaganda in lume", a declarat Barack Obama la Pentagon.

Administratia Statelor Unite va continua sa combata puternic nu doar combatantii fundamentalisti din Siria si Irak, ci si islamistii din Statele Unite, a adaugat Obama, potrivit ABC News.

"Liderii retelei teroriste Stat Islamic nu se mai pot ascunde; mesajul nostru pentru ei este: voi urmati", a avertizat presedintele Statelor Unite.

Potrivit lui Obama, strategia Statelor Unite impotriva organizatiei fundamentaliste Stat Islamic, care ocupa regiuni din Irak si Siria, va avea patru componente: eliminarea teroristilor, echiparea si antrenarea fortelor opozitiei siriene, blocarea activitatilor de recrutare, a finantarii si propagandei, gasirea unei solutii diplomatice la conflictul sirian.

"Organizatia terorista a pierdut mii de kilometri patrati din teritoriile ocupate in Irak si Siria si nu a mai avut nicio victorie militara semnificativa din vara", a subliniat presedintele SUA.

"Totusi, coalitia internationala trebuie sa mentina acest ritm intens", a explicat Obama.