Un profesor a fost atacat cu un cutter si cu o foarfeca luni dimineata, la scurt timp dupa ora 7:00, intr-o gradinita publica din Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), la nord-est de Paris, a anuntat parchetul, confirmand o informatie anuntata de TF1, potrivit Le Parisien.

Aubervilliers, FrantaFoto: Google Maps

Profesorul, care a suferit rani in zona gatului, a fost dus la spital din Paris. Suspectul, cautat de autoritati, ar fi invocat numele organizatiei teroriste Stat Islamic in momentul atacului. Inainte de a fugi, agresorul ar fi declarat: "Asta este pentru Daesh (gruparea Stat Islamic - n.red.), este un avertisment".

Ancheta a fost preluata de parchetul antiterorist.

Potrivit TF1, profesorul se pregatea pentru inceperea orelor de curs cand, in jurul orei locale 7:15, a fost agresat de un individ cu gluga, manusi pe maini, si imbracat intr-o bluza alba, parand sa faca parte din personalul auxiliar al institutiei.

Potrivit Europa 1, profesorul a suferit rani facute de un cutter.

La 18 noiembrie, un profesor de istorie de la o scoala evreiasca din Marsilia a fost injunghiat de trei barbati care au facut afirmatii antisemite. "Profesorul a fost acostat de trei barbati aflati pe doua scutere", declara atunci procurorul Brice Robin. Unul dintre ei avea un tricou cu gruparea SI si altul a prezentat o fotografie de pe telefon cu Mohamed Merah, autorul atacurilor armate din 2012 de la Toulouse si Montauban, soldate cu sapte morti. Cei trei l-au insultat, amenintat si injunghiat pe profesor, apoi au fost deranjati de aparitia unei masini si au fugit.

Gruparea Stat Islamic le-a cerut sustinatorilor sai sa atace personalul din sistemul francez de educatie nationala, potrivit ultimului numar al revistei sale in limba franceza Dar Al Islam, care are pe coperta titlul "Franta in genunchi".