Cancelarul german Angela Merkel a sustinut, duminica, ca Germania isi indeplineste rolul in lupta coalitiei internationale impotriva jihadistilor Statului Islamic si nu este nevoie de o noua discutie in acest sens. Raspunsul lui Merkel vine dupa ce Der Spiegel a dezvaluit ca Washingtonul a solicitat, printr-o scrisoare, o suplimentare a prezentei militare germane in Siria si Irak, scrie Reuters.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

Sunt de parere ca Germania isi indeplineste partea si nu este nevoie momentan sa discutam despre noi probleme legate de aceasta chestiune”,a declarat cancelarul german, intr-un raspuns destul de echivoc, pentru televiziunea publica ZDF.

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a precizat, sambata, ca Berlinul a primit o scrisoare din partea oficialilor americani, iar continutul sau este dezbatut de partea germana. Der Spiegel a sustinut ca, in respectiva scrisoare, secretarul de stat american pentru aparare Ashton Carter ar fi solicitat suplimentarea prezentei militare germane in cadrul coalitiei internationale impotriva Statului Islamic.

Saptamana trecuta, parlamentul german a aprobat implicarea Berlinului in lupta contra jihadistilor Statului Islamic. Germania a trimis in zona sase avioane Tornado de recunoastere, o fregata care sa protejeze portavionul francez Charlles de Gaulle, un avion pentru alimentarea cu combustibil, precum si pana la 1.200 de militari. Insa, Berlinul a sustinut ca nu se va implica in atacurile aeriene asupra tintelor strategice controlate de jihadisti in Siria si Irak.