​​Fasia Gaza a fost tinta a doua raiduri succesive ale aviatiei israeline. Astfel, o racheta lansata de pe coasta enclavei palestiene in directia Israelului a provocat raspunsul militar al Tel Avivului,potrivit Agerpres.

Fasia Gaza si IsraelFoto: Google Maps

Primul raid israelian a vizat un post al politiei navale, in vreme ce al doilea s-a concentrat asupra unei tabere de antrenament folosita de gruparea Hamas. Pana la aceasta ora nu exista date despre posibile victime.

Armata israeliana a ripostat, in noaptea de duminica spre luni, imediat dupa ce o racheta a fost lansata de pe coasta enclavei palestiniene in directia statului Israel. Lansarea rachetei nu a fost revendicata de nicio grupare din Fasia Gaza, iar Israelul nu a confirmat eventuale victime sau pagube materiale pe care le-ar fi suferit.

Ultimul conflict dintre cele doua state a avut loc in vara anului 2014, cand peste 2.200 de palestinieni au fost ucisi de catre bombardamentele israeliene din Fasia Gaza, cei mai multi dintre ei fiind civili. In cealalta tabara, 71 de israelieni au fost ucisi, dintre care sase erau civili.