Peste 2.000 de oameni au protestat in Muntenegru impotriva integrarii in NATO dupa ce acestia au primit invitatia de a se alatura aliantei de securitate, informeaza Radio Free Europe.

Protest MuntenegruFoto: Captura YouTube

Protestul din fata parlamentului a fost organizat de partidele de opozitie pro-ruse, ce isi doresc sa aiba un loc un referendum pe subiectul integrarii in NATO.

Andrija Madic, liderul Partidului Democratic Noua Serbie, a spus multimii ca daca guvernul nu va face un referendum despre integrarea in NATO si daca nu va trece decizia prin parlament, "Muntenegru va fi adus intr-un punct de conflict".

Protestatarii au strigat sloganuri precum "Mama Rusie" si au avut bannere cu "Nu pentru razboi, nu pentru NATO" si "criminali NATO".

"NATO ne-a invitat sa mai punem cativa soldati impotriva Rusiei" a declarat fostul presedinte Momir Bulatovic, un aliat al lui Slobodan Milosevic. "Nu ar trebui si nu trebuie sa facem parte din acest joc" a mai declarat acesta.

NATO a oferit Muntenegru sansa integrarii la summitul aliantei din 2 decembrie.

Conform unui sondaj facut de Centrul pentru Democratie si Drepturile Omului de la Podgorica, 37% dintre cei intervievati sunt impotriva integrarii in NATO, si 36% sunt pentru, relateaza Russia Today.