Un automobil Porsche care i-a apartinut cantaretei Janis Joplin - un model personalizat, decorat cu motive florale, intens colorate - a fost vandut cu aproape 1,8 milioane de dolari, la o licitatie organizata de casa Sotheby's, joi, la New York, scrie figaro.fr, relateaza Mediafax.

Porsche Janis JoplinFoto: Captura YouTube

"Este un record pentru o vanzare la licitatie a acestui model de masina", a precizat casa organizatoare intr-un comunicat. Licitatia a decurs foarte repede si s-a incheiat dupa doar cinci minute. In cele din urma, automobilul, a carui porecla este "Pearl", a fost adjudecat cu suma de 1,76 milioane de dolari.

Celebra cantareata rock a cumparat un automobil 1965 Porsche 356C Cabriolet in anul 1968, iar acel model, care initial era alb, a fost ulterior personalizat pentru artista de un bun prieten al acesteia, care l-a decorat cu motive florale, intens colorate.

Familia cantaretei a intrat in posesia acestei masini sport dupa moartea tragica a artistei, in 1970, si a permis ca automobilul sa fie expus la Rock and Roll Hall of Fame and Museum din Cleveland, Ohio, incepand din anii 1990.