Pilotii si navigatorul elicopterului moldovean doborat de insurgenti talibani in Afganistan sunt in viata, fiind tinuti ostatici, afirma premierul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega, noteaza Mediafax.ro. "Am stabilit ca cetatenii moldoveni - doi piloti si navigatorul - sunt in viata, fiind sechestrati. Persoanele care au murit erau ofiteri ai serviciilor de securitate afgane implicati in lupte cu talibanii", a declarat Brega, potrivit site-ului agentiei TASS.

"Suntem in contact strans cu autoritatile afgane. Depunem eforturi pentru eliberarea ostaticilor. Important este ca cetatenii moldoveni sunt in viata. Sunt increzator ca la final vor fi eliberati", a spus premierul interimar al Republicii Moldova.

Un elicopter moldovean inchiriat de Administratia Statelor Unite a fost doborat pe 24 noiembrie, de talibani, in provincia afgana Faryab.

La bordul aparatului erau 21 de persoane - 18 pasageri si trei membri ai echipajului. Cel putin patru persoane au murit in incident, restul fiind capturate de insurgenti.