Ambasada Spaniei nu a fost tinta atacului lansat vineri in centrul Kabulului, dar un politist a fost ranit si evacuat, a anuntat premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de AFP.

"A aparut zvonul ca ar fi putut fi un atac impotriva ambasadei noastre. Nu a fost cazul, nu a fost niciun atac si nici intentia unui atac impotriva ambasadei Spaniei din Afganistan", a spus Rajoy. "Un politist spaniol ranit a fost evacuat, dar raniile nu par de o gravitate extrema", a spus el, fara a mentiona alte victime.

Potrivit sefului guvernului, acest atac a fost indreptata unor locuinte din zona.

Un purtator de cuvant al ministerului spaniol de externe anuntase anterior un atac impotriva ambasadei, care este situata in cartierul exclusivist Sherpur, in centrul capitalei. Talibanii au revendicat un atac in acest cartier, dar impotriva unui hotel frecventat de straini.

Atacul intervine dupa o ofensiva spectaculoasa declansata impotriva aeroportului din Kandahar miercuri, de catre 11 talibani. Cel putin 50 de oameni au murit, dintre care zece soldati si 38 de civili.

UPDATE: Un politist spaniol a murit in urma atacului de la Kabul

Un politist si-a pierdut viata in atacul comis de talibani in centrul capitalei afgane Kabul, a anuntat ulterior seful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, potrivit AFP.

"Ministerul de Interne ne-a informat ca in atacul de la Kabul despre care am vorbit un politist a murit", a declarat Rajoy jurnalistilor.

El anuntase anterior ca un politist spaniol a fost ranit, dar nu grav, precizand totodata ca atacul nu a vizat direct ambasada Spaniei, care se afla in cartierul atacat.

Ministerul spaniol de Interne a anuntat apoi intr-un comunicat ca politistul ranit, in varsta de 48 de ani, a murit in urma ranilor suferite.