Patru soldati israelieni au fost raniti joi in Cisiordania intr-un atac palestinian cu o masina folosita ca berbec, ultimul dintr-o serie de atentate antiisraeliene lansate la inceputul lunii octombrie, a anuntat armata, potrivit AFP.

"Un suspect a lansat masina contra unui grup de soldati inainte de a lovi un vehicul militar, ranind patru" dintre acestia, in vecinatatea coloniei israeliene Beit Aryeh-Ofarim, in nordul Cisiordaniei, a precizat intr-un comunicat.

Conform serviciilor israeliene de prim-ajutor, unul dintre soldati a fost grav ranit, potrivit Agerpres.

La randul sau, politia a informat ca masina folosita de atacator a fost gasita abandonata in apropiere de locul atacului.

Zonele adiacente coloniilor israeliene din Cisiordania, unde fortele israeliene sunt desfasurate intr-un numar foarte important, au devenit in ultimele saptamani scene ale unor atacuri constante.

Atacul de joi este ultimul dintr-o serie de atentate cu cutitul si, intr-o masura mai redusa, cu masini folosite ca berbec sau arme de foc comise de palestinieni izolati contra israelienilor.

De la 1 octombrie, atacurile si violentele dintre palestinieni si fortele israeliene au facut 113 morti de partea palestiniana, printre care un arab israelian, si 17 de partea israeliana carora li se adauga un american si un eritreean, potrivit unui bilant intocmit de AFP. Conflictele s-au soldat cu sute de raniti.

Majoritatea palestinienilor ucisi incercau sa atace sau chiar atacau, potrivit Israelului.