Turcia nu ar trebui sa fie admisa in Uniunea Europeana, afirma presedintele Cehiei, Milos Zeman, acuzand Ankara ca ofera sustinere organizatiei teroriste Stat Islamic, informeaza presa ceha, citeaza Mediafax.

"Desi este membra a NATO, Turcia se comporta mai degraba ca un aliat al retelei teroriste Stat Islamic", a declarat Milos Zeman, conform agentiei CTK.

Presedintele Turciei a denuntat planul Uniunii Europene de a oferi trei miliarde de euro Turciei pentru gazduirea a doua milioane de refugiati, argumentand ca este normal ca autoritatile turce sa le ofere asistenta.

"Turcia trebuie sa gazduiasca refugiati pentru ca impartasesc aceeasi religie. Turcia nu ar trebui admisa niciodata in Uniunea Europeana pentru ca ar aduce practici negative. Pericolul nu este neaparat islamul, ci aducerea unor obiceiuri in Europa", a subliniat Zeman.

Uniunea Europeana a initiat de multi ani negocieri pentru integrarea Turciei, dar perspectiva unei aderari efective este foarte indepartata.

Rusia si Siria au denuntat in mai multe randuri sustinerea pe care Administratia Recep Tayyip Erdogan ar oferi-o retelei teroriste Stat Islamic.