Procurorii germani investigheaza circa 200 de persoane suspectate ca au calatorit in Siria pentru a lupta in conflict, a declarat miercuri ministrul german al justitiei Heiko Maas pentru ziarul Bild, informeaza agentia DPA, citata de Agerpres.

"Procurorul sef conduce 135 de investigatii referitoare la circa 200 de suspecti in legatura cu razboiul civil din Siria", a afirmat Heiko Maas pentru publicatie, adaugand ca la nivelul intregii tari numarul cazurilor este aproape dublu.

"Acest lucru arata ca Germania are legi foarte stricte privind terorismul. Le vom aplica cu cea mai mare rigoare. Nu va exista toleranta fata de teroristii radicali", a mai spus el.

Parlamentul german a aprobat recent o misiune privind participarea tarii la operatiunea militara internationala impotriva gruparii extremiste Statul Islamic, iar expertii avertizeaza ca Germania ar putea deveni tinta a atacurilor teroriste organizate de luptatorii care se intorc.

Autoritatile germane au facut cunoscut faptul ca aproximativ 750 de persoane au calatorit din Germania in Siria si Irak pentru a se alatura Statului Islamic, care a preluat controlul unor teritorii intinse din Siria si Irak.