Secretarul american de Stat John Kerry a anuntat miercuri ca va merge saptamana viitoare in Moscova, pentru a discuta cu presedintele rus Vladimir Putin despre situatia din Ucraina si Siria, scrie Le Figaro, care citeaza AFP.

Prezent la Paris pentru Conferinta asupra climatului (COP21), John Kerry a apreciat ca Rusia s-a aratat "constructiva" in cautarea unei solutii politice in conflictul sirian.

"Ma voi deplasa la Moscova intr-o saptamana si voi discuta cu el (Vladimir Putin) si cu (ministrul Afacerilor Externe) Serghei Lavrov despre Siria si UCraina", a spus el.

Aceasta va fi a doua deplasare a lui John Kerry in Rusia in acest an, dupa ce s-a intalnit la Soci cu Vladimir Putin, in luna mai. Secretarul american de Stat s-a intalnit in mod regulat cu omologul sau rus, in diverse reuniuni diplomatice. Aceasta noua consultare americano-ruso ar putea sa preceada o reuniune consacrata Siriei si programata in 18 decembrie la New York.

John Kerry a avertizat insa ca organizarea acestei reuniuni la New York depinde de rezultatele conferintei organizate de Arabia Saudita in incercarea de a unifica opozitia siriana.