Al treilea autor al atacului din 13 noiembrie de la sala Bataclan din Paris a fost identificat de anchetatori. Barbatul ar fi calatorit in Siria in noiembrie 2013, impreuna cu un grup de tineri, au dezvaluit surse judiciare citate de Reuters.

Asaltul autoritatilor la BataclanFoto: Captura itele.fr

Potrivit unor surse apropiate de dosar, citate de AFP, barbatul in varsta de 23 de ani, Foued Mohamed Aggad, era originar din Strasbourg (est) si pelcase in Siria la finele lui 2013 impreuna cu fratele sau si un grup de prieteni.

Confirmand informatii publicate anterior de cotidianul Le Parisien, sursele judiciare au declarat ca grupul provenea din Strasbourg (estul Frantei), a plecat in Siria in noiembrie 2013 si a revenit in Franta in primavara anului 2014. Sapte dintre membrii grupului au fost ulterior arestati.

90 de oameni au fost ucisi in atacul de la sala de concerte Bataclan din Paris, cel mai sangeros din seria de atentate succsesive care a lovit capitala Frantei in seara de 13 noiembrie.

In seara de 13 noiembrie, teroristii au deschis focul in sala Bataclan in timpul concertului trupei americane Eagles of Death Metal.

Ceilalti doi atacatori de la Bataclan au fost identificati la scurt timp dupa atentat: Samy Amimour (28 de ani), din from Drancy (nord-estul Parisului) si Ismail Omar Mostefai (29 de ani), care locuia in Chartres, la sus-vest de Paris.