Pentagul a avertizat marti impotriva alimentarii retoricii Statului Islamic cu privire la un razboi intre SUA si Islam, facand referire la declaratiile candidatului prezidential republican Donald Trump, relateaza Reuters.

Trump, favoritul republican la castigarea cursei pentru nominalizarea unui candidat pentru presizentialele din noiembrie 2016, a propus interzicerea accesului tuturor musulmanilor pe teritoriul Statelor Unite. Donald Trump si-a comparat marti planul cu "taberele de relocare" din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, in realitate lagare folosite de americani pentru a-i tine inchisi pe cetatenii americano-japonezi.

Intrebat despre afirmatiile lui Trump, purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, a afirmat ca in cadrul fortelor armate americane servesc si musulmani, iar strategia americana de combatere a Statului Islamic se bazeaza pe sprijinul unor tari musulmane.

"Tot ce perpetueaza narativa Statului Islamic si plaseaza SUA impotriva credintei musulmane cu siguranta nu este doar contrar valorilor noastre insa este contrar si securitatii noastre nationale", a delarat Cook.

Cook nu a mentionat numele lui Trump si a adaugat ca nu vrea sa intre in chestiuni ce tin de probleme politice, aratand ca Pentagonul ajuta fortele locale sa lupte impotriva Statului Islamic si a altor extremisti din Irak, Siria, Afganistan.