Ministrii de Interne din Franta si Germania se declarat "ferm convinsi" ca fluxurile de migranti care ajung in Europa "trebuie reduse", intr-o scrisoare transmisa Comisiei Europene, potrivit AFP.

"Respingem foarte ferm orice confuzie intre teroristi si migranti", arata Bernard Cazeneuve si Thomas de Maiziere, in aceasta scrisoare, datata 3 decembrie.

Ei solicita insa "gasirea unui raspuns comun la criza refugiatilor" si pledeaza pentru o "intarire substantiala" a rolului si operatiunilor Frontex, agentia europeana de coordonare a supravegherii granitelor.

Aceasta scrisoare este facuta publica in contextul in care Germania tocmai a anuntat ca a inregistrat peste 960.000 de migranti din ianuarie.

Cei doi ministri afirma ca este necesara intarirea granitelor externe comune, in aceasta scrisoare adresata prim-vicepresedintelui Comisiei Frans Timmermans si comisarului european pentru Migratie, Dimitris Avramopoulos.

Cazeneuve si Maiziere arata ca "pentru a face controalele de granita mai eficiente, bazele de date pertinente trebuie sa fie interconectate" si consultate sistematic, cerand totodata o "reforma punctuala a codului granitelor Schengen".