Justitia sud-africana a decis marti ca fostul campion paralimpic Oscar Pistorius sa fie eliberat pe cautiune. Decizia vine la mai putin de o saptamana dupa ce instanta a schimbat incadrarea in cazul faptelor lui Pistorius, din omor prin imprudenta in omor calificat, in cazul uciderii iubitei sportivului paralimpic, Reeva Steenkamp, scrie AFP.

Oscar PistoriusFoto: Captura YouTube

Oscar Pistorius risca 15 ani de inchisoare dupa ce instanta a schimbat incadrarea in cazul sau din omor prin imprudenta in omor calificat.

Pistorius se afla in prezent in arest la domiciliu la locuinta sa din Pretoria, dupa ce a petrecut un an in inchisoare.

Anul trecut, un judecator l-a condamnat la 5 ani de inchisoare pentru omor din culpa in cazul uciderii iubitei sale, insa procurorii au insistat ca Pistorius sa fie judecat pentru omor calificat.

Judecatoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Oscar Pistorius si la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru folosire de arme de foc.

Oscar Pistorius a impuscat-o mortal pe Reeva Steenkamp in data de 14 februarie 2013. Campionul paralimpic avea o relatie cu aceasta de trei luni. Procesul a inceput in martie 2014, la Pretoria.