Talibanii au dat publicitatii, sambata, o inregistrare audio cu liderul lor, molahul Akhtar Mansour, pentru a demonstra ca acesta traieste, dupa zvonurile ca ar fi fost ucis saptamana aceasta intr-un schimb de focuri in Pakistan. Mesajul audio atribuit liderului talibanilor are 16 minute, pe parcursul carora molahul afirma ca zvonurile privind moartea sa au fost lansate deliberat, pentru a crea diviziuni in randul talibanilor, potrivit Reuters.

"Ma aflu printre oamenii mei. Incidentul (presupusa sa ucidere - n.red.) nu s-a intamplat niciodata si nu este adevarat. Este propaganda dusmanului", afirma molahul Akhtar Mansour in inregistrarea audio.

Molahul Akhtar Mansour a devenit liderul talibanilor in iulie anul acesta, in locul molahului Omar, a carui mana dreapta a fost pana la moartea acestuia din urma, in iulie 2015.

Pe timpul regimului taliban din Afganistan (1996-2001), Mullah Mansour a fost ministru al Aviatiei Civile.

Decesul molahului Omar a accentuat insa disensiunile din randul talibanilor, divizati in ceea ce priveste negocierile de pace si amenintati de ascensiunea Statului Islamic.