Un barbat inarmat cu un cutit a ranit trei calatori sambata seara in statia Leytonstone a metroului londonez, dupa ce ar fi strigat "Aceasta este pentru Siria", informeaza Reuters. Un politist sa folosit un pistol cu electrosocuri pentru a-l imobiliza pe atacator si pentru a-l retine. Politia britanica ancheteaza cazul drept "incident terorist".

Atac cu cutit la metroul din LondraFoto: Captura YouTube

"Consideram cazul drept un incident terorist", a declarat responsabilul unitatii Counter Terrorism Command, Richard Walton, din politia Metropolitana, intr-un comunicat.

Atacul, comis in statia de metrou Leytonstone din estul capitalei britanice, intervine dupa ce Parlamentul a votat saptamana aceasta extinderea in Siria a bombardamentelor asupra grupului Stat Islamic.

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane anuntase anterior ca ofiterii au fost chemati pentru un incident la 19:05 GMT, unde un suspect ameninta calatorii cu un cutit dupa ce a injunghiat mai multe persoane.

O persoana a fost grav ranita insa starea sa este stabila. Doua pesoane au suferit rani usoare, potrivit autoritatilor.

Statia Leytonstone este situata pe Linia Centrala, linia de metrou care traverseaza capitala britanica de la est la vest.

Politia nu a confirmat informatiile canalului Sky News potrivit carora suspectul a strigat cuvintele: "Asta este pentru Siria" in timpul atacului. Ziarul Evening Standard scrie de asemenea ca atacatorul a strigat "asta este pentru Siria".

Marea Britanie este plasata sub al doilea cel mai inalt nivel de alerta "severa". Aceasta inseamna ca un atac este considerat foarte probabil potrivit autoritatilor, in principal datorita amenintarii reprezentate de militantii Statului Islamic in Siria si Irak si incurajarea sustinatorilor acestora sa comita atacuri in tarile lor.

Atentie! Imagini care pot afecta emotional