Barbatul care a comis atacul armat soldat cu 14 morti la San Bernardino, in statul american California, a calatorit in Arabia Saudita la inceputul acestui an si s-a intors de acolo casatorit cu femeia care a participat alaturi de el la masacrul de miercuri, relateaza Associated Press, citata de Mediafax.

Patrick Baccari, un coleg de serviciu al atacatorului, afirma ca Syed Farook a lipsit aproximativ o luna, in primavara. Cand s-a intors, s-a aflat ca Farook se casatorise, iar sotia sa, despre care a spus ca este farmacist, a venit dupa el in Statele Unite la scurt timp.

Cei doi au devenit parinti in cursul acestui an.

Baccari a precizat ca Farook parea un tip rezervat care nu dadea semne de comportament neobisnuit, desi in urma cu cateva luni si-a lasat barba.

Patrick Baccari a povestit ca statea la aceeasi masa cu Farook la petrecerea de miercuri dimineata, iar colegul sau a disparut dintr-o data, lasandu-si haina pe scaun.

Barbatul a mai spus ca s-a ascuns in baie dupa izbucnirea focurilor de arma si a suferit rani minore de la srapnelul care a patruns prin perete.