Solicitantii de azil si imigrantii din Ungaria sunt detinuti prea mult timp si deseori in conditii inacceptabile, a anuntat intr-un raport publicat miercuri organizatia Human Rights Watch(HRW), informeza Mediafax.

In luna octombrie, reprezentanti ai organizatiei au vizitat sapte centre pentru imigranti din Ungaria.

In raport, Lydia Gall, reprezentanta HRW pentru Europa de Est si Balcani, a facut referire la directive emise de Inaltul Comisar al ONU pentru Refugiati, semnaland faptul ca solicitantii de azil nu ar trebui inchisi cu exceptia cazului in care conditii extraordinare fac aceasta masura ncesara.

In timpul investigatiei, personalul HRW a discutat cu refugiati care au spus ca nu au primit nicio explicatie privind motivele detentiei lor.

Potrivit lui Gall, Ungaria esueaza in a-si indeplini obligatiile internationale privind solicitantii de azil si imigranti. HRW a sugerat ca Uniunea Europeana ar trebui sa exercite presiune astfel incat Guvernul Ungariei sa renunte la procedurile de control la frontiera care incalca drepturile omului, precum si practica de plasare in detentie a solicitantilor de azil.

HRW sustine ca Ungaria ar trebui sa ii elibereze imediat pe detinutii care fac parte din grupuri vulnerabile, care includ familii cu copii, copii fara familii sau imigranti cu dizabilitati.