Presedintele american Barack Obama a transmis condoleante familiilor victimelor atacului armat de la centrul pentru persoane cu dizabilitati din San Bernardino, California. Obama a subliniat ca astfel de atacuri nu ar trebui sa faca parte din cursul normal al lucrurilor, dupa ce America este zguduita de un al doilea incident armat in doar doua saptamani,relateaza Agerpres.

Sunt masuri pe care le-am putea lua, nu pentru a elimina toate aceste atacuri armate, dar pentru a ameliora sansele ca ele sa se produca atat de frecvent. Niciodata nu ar trebui sa consideram ca acestea fac parte din cursul normal al lucrurilor”, a subliniat presedintele american.

De altfel, Obama doreste inasprirea legislatiei controlului armelor inca de la masacrul de la scoala Sandy Hook, din 2012, soldat cu moartea a 20 de copii. Insa, opozitia republicanilor, dar si lobby-ul Asociatiei Nationale a Armelor de Foc, face imposibila adoptarea oricarei legislatii de control a armelor.

Nu cunoastem inca motivatiile agresorilor, dar ce stim este ca sunt masuri pe care le putem lua pentru ca americanii sa fie mai in siguranta", a afirmat Barack Obama.