​​Jihadistii Statului Islamic au anuntat, miercuri seara, ca au executat un presupus agent al servciilor secrete ruse, difuzand chiar si o inregistrare video cu decapitarea ostaticului, intitulata "Rusii vor fi dezamagiti si umiliti", relateaza Mediafax.

Prizonier ISIS rusFoto: Captura LiveLeak

Inregistrarea distribuita de conturile de pe retelele de socializare afiliate cu gruparea terorista, infatiseaza un prizonier al Statului Islamic imbracat in clasica salopeta portocalie. Acesta marturiseste ca a colaborat cu serviciile secrete ruse. Calaul ameninta Kremlinul cu atentate pe teritoriul rus inainte de a-l decapita pe prizonier.

Nu este clar daca ostaticul este cetatean rus, intrucat Kremlinul nu a semnalat rapirea unui rus in zona Orientului Mijlociu. Ministerul de externe rus nu a reactionat inca la video-ul distribuit de jihadistii, iar autenticitatea clipului video nu a putut sa fie confirmata.

Rusia si-a intensificat inca de la sfarsitul lunii septembrie bombardamentele din Siria. Dupa atentatele din Paris, fortele armate franceze li s-au alaturat rusilor in lupta contra jihadistilor Statului Islamic.