Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a anuntat miercuri ca se va intalni cu omologul sau turc Mevlut Cavusoglu la summitul OSCE de la Belgrad, prima intrevedere dintre cei doi oficiali dupa doborarea unui avion rus de catre aviatia turca, scrie AFP.

"Partea turca insista pentru organizarea unei intalniri tete-a-tete cu ministrul Afacerilor Externe", a declarat Lavrov, intr-o conferinta de presa la Nicosia.

"Nu ne vom deroba si vom asculta ce are de spus dl Cavusoglu. Poate ca are de spus ceva nou pe care nu l-a spus deja public", a adaugat el.

Aceasta intalnire ar urma sa aiba loc in marja summitului OSCE care se va reuni in capitala sarba in 3 si 4 decembrie.

Relatiile dintre Moscova si Ankara, altadata parteneri privilegiati, s-au deteriorat masiv dupa prabusirea, saptamana trecuta, a unui bombardier Su-24, doborat de aviatia turca in apropiere de granita siriana. Accidentul s-a soldat cu doi morti, primele pierderi oficiale ale armatei rusesti in Siria, de la inceputul interventiei sale, in 30 septembrie.

Presedintele Vladimir Putin a refuzat sa se intalneasca cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan si pretinde scuze oficiale, ceea ce Ankara a refuzat sa faca.