Organizatia Medici fara Frontiere (MSF) a anuntat marti ca unul dintre spitalele pe care le sustine in Siria, dintr-o zona asediata de trupele guvernamentale in regiunea Homs, a fost lovit sambata intr-un atac cu bombe-butoi, care s-a soldat cu sapte morti si 47 de raniti, informeaza Agerpres.

Spitalul care a fost partial distrus in atac se afla intr-o zona a opozitiei care este asediata de guvernul sirian, a precizat pentru AFP un reprezentant al MSF, Robin Meldrum.

"Acest bombardament are toate semnalmentele unui atac cu dublu impact", adica un bombardament care vizeaza persoanele ce au venit sa salveze victimele unui prim atac, a afirmat directorul de operatiuni al MSF, Brice de le Vingne, potrivit unui comunicat.

"Aceasta tactica a dublului impact indica un nivel de distrugere calculat si pe care cu greu ni-l putem imagina", a adaugat acesta.

Organizatia Medici fara Frontiere, care sustinea cu ajutor material spitalul in care erau tratate peste 40.000 de persoane, nu stie daca acesta va mai functiona. MSF a precizat ca va contribui la repararea spitalului si ca va trimite ajutor medical pentru a ajuta echipele medicale sa-si reia activitatea.

MSF gestioneaza direct sase unitati medicale in nodul Siriei si sustine peste 150 de spitale de campanie si alte centre sanitare in aceasta tara.