Mai multe atacuri cibernetice au fost comise asupra a trei banci grecesti de hackeri care au cerut rascumparare in moneda virtuala bitcoin pentru a opri pirateria, au anuntat luni surse bancare, informeaza Reuters citata de Agerpres.

Potrivit acestor surse, hackerii au reusit sa blocheze activitatea bancara pe internet a trei creditori greci timp de cateva ore joia trecuta, dar nu au patruns in securitatea bancilor si nici nu au obtinut date confidentiale ale clientilor sau acces la conturi.

"Tot ce au obtinut a fost blocarea activitatii bancare pe web pentru cateva ore. Nimic altceva", a declarat un bancher pentru Reuters, exprimandu-se sub conditia anonimatului. Sursele au afirmat ca hackerii au dat numele grupului lor ca fiind Armada Collective.

Bancile au refuzat sa plateasca si au alertat serviciile de securitate si banca centrala a Greciei, care investigheaza.

"Am informat politia si serviciile secrete ale tarii sunt implicate", a declarat un al doilea bancher, adaugand ca "clientii bancilor nu trebuie sa-si faca griji".

Un grup de hackeri de extorcare de fonduri folosind acelasi nume a aparut la mijlocul lunii noiembrie organizand atacuri sustinute Distributed Denial of Service (DDoS) asupra mai multor servicii de e-mail private. Aceste atacuri suprasolicita site-urile pana cand le blocheaza accesul sau sunt fortate sa treaca offline, aminteste Reuters.