Un palestinian in varsta de 17 ani a fost impuscat mortal dupa ce a injunghiat un politist israelian, in Ierusalim, continuand seria de confruntari din Israel din ultimele doua luni, soldate cu moartea a peste 100 de persoane, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Atacul a avut loc duminica, in estul orasului Ierusalim, in zona conflictuala Orasul Vechi, in care au mai avut loc astfel de atacuri, potrivit unei purtator de cuvant al politiei israeliene.

In apropiere de zona Orasului Vechi din Ierusalim, un palestinian a injunghiat, cu un cutit, un politist de frontiera in gat, dupa care a fost impuscat mortal de autoritatile israeliene, sustine purtatorul de cuvant.

Ministrul palestinian al Sanatatii a declarat ca un adolescent in varsta de 17 ani, Ayman Al-Abbassi, a murit, in cursul noptii de duminica spre luni, intr-o confruntare in estul Ierusalimului.

In confruntarile izbucnite de la 1 octombrie intre palestinieni si israelieni au murit peste 100 de persoane. Dintre cei 95 de palestinieni care au murit in aceste confruntari, cei mai multi erau adolescenti, care au lansat atacuri individuale sau in grup impotriva fortelor israeliene sau rezidentilor israelieni, din randul carora s-au inregistrat 19 decese.

Vineri, un alt palestinian a fost impuscat mortal de un civil, dupa ce a intrat cu masina intr-un grup de militari israelieni si a ranit doi dintre ei intr-o statie de autobuz dintr-o zona evreiasca din Cisiordania.

Palestinieni ii acuza pe israelieni ca fac abuz de forta, in conditiile in care multi dintre atacatorii palestinieni ar fi putut fi opriti fara a fi impuscati sau ucisi. De asemenea, situatia este tensionata si din cauza esecurilor inregistrate de palestinieni in discutiile purtate timp de decenii cu israelieni pentru obtinerea unui stat independent.

  • O carte fundamentala pentru a intelege noile framantari la nivel global
  • Exercitiu de imaginatie: Cum va arata Europa sub conducere islamista
  • Lectura obligatorie pentru a intelege mi bine situatia din zona Orientului Apropiat