Presedintele american Barack Obama a denuntat din nou sambata usurinta de a procura arme de foc in SUA, dupa un nou atac armat soldat cu trei morti la un centru de planning familial din statul Colorado, relateaza Agerpres.

Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

"Trebuie sa facem ceva in ceea ce priveste usurinta de a obtine arme de razboi pe strazile noastre de catre persoane care nu ar trebui sa aiba acces la ele, este de ajuns", a afirmat Obama intr-un comunicat, precizand ca autorul atacului din Colorado Springs avea "o arma de asalt si a luat ostatici".

"Nu este ceva normal. Nu trebuie sa devina normalitate", a declarat presedintele american, care reactioneaza sistematic dupa atacurile criminale din SUA, solicitand un mai bun control al armelor de foc.

Un centru de planning familial din Colorado a fost vineri teatrul unui atac armat sangeros care a durat mai multe ore si s-a soldat cu trei morti, printre care un politist, si noua raniti.

Anchetatorii incearca acum sa stabileasca motivatia agresorului, identificat de autoritati in persoana lui Robert Lewis Dear, de 57 de ani, arestat vineri dupa peste cinci ore de schimburi de focuri.

"Nu stim inca din ce motive un om inarmat a tras asupra a 12 persoane sau de ce a terorizat o intreaga comunitate deschizand focul cu o arma de asalt si luand ostatici", a mai spus Obama.

"Ceea ce stim este ca a ucis un politist in exercitiul functiunii si doi concetateni pe care acest agent incerca sa-i protejeze", a mai afirmat presedintele SUA.