Liderului partidului german anti-imigratie “Alternative fur Deutschaland” (AfD) Frauke Petry i-a cerut sambata demisia cancelarului Angela Merkel, pentru ca a deschis “usile tari” migrantilor, informeaza Reuters. Petry, a carei Alternativa pentru Germania se bucura de o renastere neasteptata, a sustinut ca partidul ei are o sansa reala sa intre in trei noi parlamente regionale si in parlamentul national pentru prima data in 2017.

Frauke Petry, lider AfDFoto: Flickr

“Merkel, fa un pas inapoi. Poti sa o faci”, a spus Frauke Petry celor aproximativ 600 de simpatizanti AfD, in mare parte barbati cu parul carunt, potrivit Reuters.

Cel putin patru persoane s-au ridicat in picioare pentru a aplauda discursul lui Petry, in care decizia lui Merkel de a deschide a granitele pentru migranti a fost catalogata ca fiind nedemocratica, mai noteaza Reuters. Pana la sfarsitul acestui an la granita germana sunt asteptati aproape un milion de migranti.

Partidul populist german AfD este in prezent creditat cu 10,5% din intentiile de vot, fapt ce il plaseaza pe locul al treilea intre fortele politice din Germania, dupa conservatorii condusi de Angela Merkel si social-democrati, potrivit unui sondaj publicat in urma cu doua saptamani de cotidianul Bild. Petry si Joerg Meuthen au preluat AfD de la Bernd Lucke, care in luna martie a parasit partidul fondat in 2013, pentru a se opune planurilor de salvare a zonei euro.