Coreea de Nord ar fi efectuat sambata fara succes un test balistic pe un submarin localizat in Marea Japoniei, afirma agentia sud-coreeana Yonhap, citata de AFP si preluata de Agerpres. Racheta balistica KN-11 ar fi fost lansata intre ore 5:20 si 5:40 GMT, sustine un responsabil al guvernului sud-coreean, citat de Yonhap.

Racheta Coreea de NordFoto: Hotnews

“Acest test pare sa fi esuat. Racheta nu a fost vazuta pe cer, doar resturi ale ei au fost reperate”, a declarat responsabilul, sub protectia anonimatului.

Daca acest test se confirma, atunci el va fi prima lansare a unei rachete de acest tip de catre Coreea de Nord din luna mai. In aceea luna, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a supervizat ceea ce a fost prezentat de autoritatile nord-coreene ca fiind un test reusit de racheta balistica lansata de pe un submarin.

Rezolutii ale ONU ii interzic Coreei de Nord sa utilzieaza orice tehnologie care are vreo legatura cu rachete balistice. Oficialii nord-coreeni sustin ca dispun deja de rachete cu raza lunga de actiune, capabile sa atinga teritoriul SUA, insa numerosi specialisti estimeaza ca Phenianul mai are nevoie de ani de zile pentru a fi capabil sa lanseze rachete intercontinentale.