Pe 13 noiembrie, 89 de oameni au murit pe podeaua salii de concerte Bataclan, dupa ce mai multi teroristi au deschis focul asupra fanilor trupei americane Eagles of Death Metal. Membrii trupei au vorbit pentru Vice, in premiera, despre noaptea tragediei, in care si-au pierdut fanii si prietenii, si despre cum au reusit sa supravietuiasca. Marturiile lor sunt cutremuratoare, dupa ce au vazut oamenii spintecati de gloantele jihadistilor, care strigau din toti plamanii ”Allahu Akbar”.

HotNews.roFoto: Hotnews

M-a socat la inceput faptul ca desi suntem o trupa destul de galagioasa si este greu sa auzi ceva din cauza sistemului de sonorizare, primele focuri au fost atat de zgomotoase incat mi-am dat seama imediat ce se intampla [...] m-am ridicat de pe scaunul de tobosar si praful de pusca mi-a lovit nasul. Printre tobe i-am vazut pe cei doi teroristi care trageau neindurator in multime”, marturiseste tobosarul Julian Dorio, care nu a reusit sa iasa din sala de concerte si s-a ascuns impreuna cu fanii trupei intr-o camera din spatele scenei.

Acesta vorbeste despre podeaua acoperita de sangele unei femei ranite, de sunetele gloantelor care se apropiau, de linistea tulburatoare din sala atunci cand jihadistii isi reincarcau Kalasnikoavele.

Trageau fara sa se opreasca, trageau la nimereala. Am vazut cum erau spintecati oameni [...] Un terorist a indreptat arma spre mine si a tras, insa nu m-a nimerit [...] In spatele meu era o tipa impuscata in umar si in picior care tipa de durere, i-am spus sa faca liniste pentru a nu ii atrage pe teroristi in directia noastra”,a marturisit sunetistul trupei.